Web municipal del poble de l'Alcúdia

PortadaNotíciesL’Alcúdia celebra la setmana de l’orgull LGTBIQ+

L’Alcúdia celebra la setmana de l’orgull LGTBIQ+

  • Imprimeix

La passada setmana es va celebrar a l'Alcúdia la setmana de l'orgull LGTBIQ+.

La setmana comptava amb una programació molt diversa amb temes clau relacionats amb el col·lectiu. Amb xarrades, un berenar amb ambientació musical, el mercat amb el photocall, una exposició fotogràfica, el lliurament de premis del concurs LGTBIQ+  i finalment acabava amb la lectura d'un manifest.

 

El programa tenia tota una setmana des de dimarts 25 de fins divendres 28 de juny d'activitats.

El dimarts 25 de juny a l'Ajuntament de l'Alcúdia es va penjar la bandera LGTBIQ+. Disposava de la presència de l'alcalde de l'Alcúdia Andreu Salom, la regidora d'igualtat Maria José Retamino, membres de la corporació municipal i membres del Consell d’Igualtat.

El dimecres 26 va tindre lloc a la Casa de la Cultura la inauguració de l’exposició fotogràfica del I Concurs de fotografia Som Orgull la qual disposava de les fotografies presentades per entrar al concurs organitzat per l'Ajuntament de l'Alcúdia. A continuació, la regidora d'igualtat Maria José Retamino va fer entrega dels premis i dels diplomes a les persones guanyadores, que van ser: Marisa Vidal Alonso, amb el primer premi, Gemma Vendrell Grau, el segon i premi i finalment el tercer premi va ser per a Guillermo Canet Sanchis.

Tot seguit, el dijous 27 de juny a la casa de la Cultura van organitzar una xarrada, anomenada: Som Orgull, la qual, comptava amb la intervenció especial de: Josep Bernat Iborra, de l'associació Gailes i Mireia Benavent, Loli Laguna i Eduard Benavent de l'associació La Vall Diversa. Dirigida per Aida Bonillo.

En acabar la xarrada es va poder gaudir d'un berenar amb ambientació musical al Parc del Patinatge, per commemorar el dia de l'orgull.

I finalment l'últim dia de la setmana es va celebrar al mercat municipal de cada divendres un photocall amb attrezzo LGTBIQ+, amb globus de colors i adhesius per a les persones que hi van assistir.

Per concloure aquesta setmana plena d'actes de l'orgull, Susana Celeiro, agent d'igualtat que forma part del col·lectiu LGTBIQ+ va fer lectura del manifest en contra de tota la discriminació i exclusió cap al col·lectiu i amb l'objectiu de sensibilitzar a la població en defensa d'aquesta causa.

La setmana de l'orgull fou tot un èxit gràcies a la participació ciutadana i la implicació de l'Ajuntament de l'Alcúdia en cada acte.

 

 

 

En el teu idioma

Go to top
Dep.Infor. @Jam 2017@